Hammarqvist Design drivs av mig, Christina Bolander. Jag examinerades från Berghs School Of Communication 1998. Därefter har jag arbetat som AD på Annonsbyrå 3, följt av Ester Stockholm ett par år innan jag startade Hammarqvist Design. Min motivation har alltid varit att leverera visuell kommunikation »deluxe« som gör skillnad för mina uppdragsgivare. Det, tillsammans med mitt eget uttryckssätt har blivit mitt motto, »More Happy Graphic Design«.
Genom åren har jag arbetat med strategi, varumärken och visuell kommunikation såsom grafisk identitet, förpackningsdesign, illustrationer, bokformgivning och mönsterformgivning. Jag har en passion för typografi med lekfulla illustrationer tillsammans med skandinavisk stil i uttrycket – och jag älskar alla små, små viktiga detaljer!
Förpackningsdesign har jag stor erfarenhet av, redan på Annonsbyrå 3 och därefter i i mitt arbete som förpackningsansvarig art director som konsult åt Åhléns i två år. I mitt arbete på DUKA Kitchen Life arbetar jag sedan flera år med förpackningsdesign från formgivning av minsta hang tags till banderoller och stansmallar för boxar.
Exempel på uppdragsgivare är Åhléns, Apoteket, Boomerang, Fönix Musik, RMD, NCC, Rosberg Retail Management, ICA Bokförlag samt Safir Bokförlag.
Sedan 2010 är jag anställd på DUKA Kitchen Life, som art director. 2011 mottog jag ett stipendium för »Årets Mästerverk« i företaget. På DUKA Kitchen Life är mitt huvudsakliga fokus förpackningsdesign samt visuell kommunikation i alla media. Dessutom arbetar jag med egen styling och fotoregi tillsammans med fotograf för förpackningsfoto, kampanjer och livsstilsbilder. Jag uppdaterar webbplatsen och gör DUKAs pressutskick samt inlägg i alla sociala media.
Jag har gått två kurser via Jönköpings Universitet inom digital bildbehandling för fotografi och visuell kommunikation i fotografi. Jag driver också företaget Horseinmind,  webbkurser med skräddarsydd mental träning för ryttare - där jag också fotograferat bilder och producerat filmerna. Hästar och ridsport är en stor del av mitt liv. 
Jag bor med min man, två barn och hund i Rosersberg, norr om Stockholm.

Tillbaka högst upp